Aprilia Friss Motor 

Az Aprilia menekül. Na de merre? Ez itt a kérdés!

Az Aprilia Dorsoduro volt az első nagyvárosi utcai szupermoto, amely 2007-ben jelent meg először a 750 kivitellel. De itt a legújabb jövevényük a Dorsoduro 900-as.

A Dorsoduro kivallóan hozza azt az érzést amit az előd. A motor fekete-piros színösszeállítása ezüstös színnel megspékelve, elegendő erő, klasszikus olasz dizájn a minőséget sugallja. A motor csodás része így is mondhatnánk, hogy a feneke, a lámpa és a két oldalára elhelyezett kipufogó, mely egy nagynak látszó dobból nő ki. Ugye gondolhatjuk, hogy nincs hangja, de szerencsére az megfelelően odaillő. Nyeregbe ülve kicsit előrebillenő pozíciót, azaz enyhén agresszív testtartást veszünk fel, de ez még mindig teljesen természetes, és ösztönösen megtalálja a helyét az ember. Szinte egyenes tank és az ülés aztán ott a műszerfal, ahogy a kulcsot elfordítva már indult is a játék. A menürendszer egyszerű s kiforrott, a markolatokon lévő gombokkal könnyen kezelhető, de a rendszer bővíthető multimédia-modullal amennyiben szükségét érezzük.

[Best_Wordpress_Gallery id=”84″ gal_title=”20180501 Aprilia Dorsoduro 900″]

Indulás előtti ellenőrzés, hogy a fékek rendben vannak, nem nevezhető sem brutálisan harapósnak sem. A futómű nagyon puha, a váltóval nagy gond nincs, nagyobb tempónál érezhetjük, hogy jól jött az a hatodik fokozat és a hozzá tartozó alacsonyabb fordulat. A 90°-os V2-es nyomatéka igazi örömet fog okozni sok ember számára.. A 870 milliméteres ülésmagasság pont megfelelő a magasabb sofőrök számára. A mozgása és viselkedése jóval közel áll egy nakedhez.

 

A Kayaba lengéscsillapítónak köszönhetően nincsen negatív hatása a magas kialakításnak sem, 100 kilós plusz súlynál sincs az a fránya bólintó mozdulat fékezésekkor. A nyomaték írhatnám, hogy zseniális egészen alacsony fordulatnál a rendelkezésünkre áll, míg a maximális 90 Nm-ét 6500 körül adja le. Sport és Túra üzemmódokban a 95 ló rendelkezésünkre áll, csak a karakterisztika választja el a kettőt egymástól a túra üzemben. A Sport fokozatban pedig egy picit agresszívebb a motor viselkedése, de nem annyira hogy zavaró lenne.

Related posts