Alfa Romeo Auto 

Alfa Romeo Giulia és Stelvio GT Junior: életöröm, olaszul

  • Az ikonikus GT 1300 Junior – a hatvanas évek kulturális forradalmának tökéletes megtestesítője – az új, exkluzív Giulia és Stelvio GT Junior különkiadásokkal tér vissza.
  • Az Alfa Romeo GT 1300 Junior stílusteremtő ikonként vonult be a történelemkönyvekbe: egy olyan korszak jelképe volt, amely új életet kívánt lehelni a társadalomba. A filmekben és reklámokban gyakran feltűnő GT 1300 Junior a sportosság ideáljának, a teljesítmény szolgálatába állított, karakteres formatervezésnek volt a tökéletes példája.
  • Ezeket az időtlen értékeket hozza most vissza az új, exkluzív limitált széria; a hatást az Alfa Romeóra jellemző, merész színválasztást idéző, erősen karakteres tónus: a Orca sárga fényezés teszi még hangsúlyosabbá.

Az Alfa Romeo ismét utolérhetetlen hagyatéka előtt tiszteleg, bemutatva az új Giulia és Stelvio GT Junior limitált kiadásokat, amelyeket az 1960-as évek ikonikus modellje, a GT 1300 ihletett. Az exkluzív limitált széria alapját a legsportosabb modellváltozat, a Veloce felszereltségi szint adja. A külső optikai ismertető jegyek között szerepel a magával ragadó Orca sárga árnyalat, amelyet a márka utánozhatatlan hagyatéka és a színválasztás terén mindig is mutatott merészsége ihletett.

A sportos minimalizmus szellemében kialakított utastérben elektromosan állítható bőrüléseket találunk, amelyeket az első fejtámaszokon elhelyezett „GT Junior” hímzés, valamint az egyedi dekoröltések díszítenek. A műszerfal jellegzetes eleme a stílusos GT 1300 Junior mintázat, valamint az 1960-as éveket idéző sziluett.

Rövid időn belül immár harmadik izgalmas újdonságát vezeti be sikeresen az olasz márka. A májusban bemutatott GTA/GTAm mindössze 500 darabos szériájára villámgyorsan lecsaptak az érdeklődők, ahogy a Giulia és Stelvio ‘6C Villa d’Este’ különkiadások is rendkívül keresettnek bizonyultak.  Az Alfa Romeo ezzel megerősítette, hogy olyan, időtlen esztétikai és funkcionális jellemzőkkel bíró modelleket képes teremteni, amelyek aztán ihletadóként szolgálnak a létező legmodernebb típusok számára.

 

Giulia GT 1300 Junior: egy korszak megtestesülése

Az exkluzív limitált kiadás minden idők egyik legikonikusabb Alfa Romeo típusa: a feledhetetlen GT 1300 Junior előtt tiszteleg. A nagy példaképből gyártása és forgalmazása tíz éve alatt, 1966 és 1976 között csaknem százezer darabot adtak el.

A Giulia Sprint GT alapjaira épülő, ám Bertone karosszériával és 89 lóerős motorral szerelt GT 1300 Junior rövid időn belül a hatvanas évek szellemiségét tökéletesen megtestesítő autóként vált ismertté: azt a fellendülést és gazdasági fejlődést képviselte, amelyben megvalósulhattak az álmok – többek között a stílusos sportautó megvásárlásáról szóló álom is. Nem volt véletlen, hogy az Alfa Romeo korabeli – és igen híressé vált – reklámja így szólt: „Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni” („győzelem minden nap, egy mindennapi autóban”).

A GT 1300 Junior az Alfa Romeóra oly jellemző, a szépség és a funkcionalitás közötti egyensúly lenyűgöző előfutára volt. Ilyenformán csekély tömegével és erőtől duzzadó idomaival az időtlen dizájnt hirdette, amelyet, akár egy rajtgépen álló rövidtávfutót, szinte szétvetett az energia.

Giulia és Stelvio GT Junior: időtlen szépség

Ugyanezek az értékek és jellemzők öltenek testet a modern Giulia és Stelvio modellek „GT Junior” limitált kiadásaiban. A 280 lóerős, kétliteres benzines turbómotor négyhengeres alumínium blokkra épül. A motorhoz szénszálas kardántengely csatlakozik, a sebességváltó nyolcfokozatú automata, és alapfelszerelés a Q4 összkerékhajtás.

A merész Orca sárga árnyalathoz ötlyukú könnyűfém keréktárcsák csatlakoznak; a Stelvio GT Junior esetében 21, a Giulia GT Junior modellnél pedig 19 colos méretben. Az alapfelszerelés részét képezik az automata sebességváltóhoz kapcsolódó, kormányra szerelt alumínium váltófülek, a tolatóradar, vezeték nélküli telefontöltő és az automata csomagtérajtó.

Related posts