Auto Friss Kia 

A Kia EV6 az Év Autója 2022-ben

  • A forradalmian új, 100%-ban elektromos crossover elnyeri a világ egyik legrangosabb autóipari díját
  • A Kia EV6 a Renault Mégane E-Tech, a Hyundai IONIQ 5, a Peugeot 308, a Škoda Enyaq iV, a Ford Mustang Mach-E és a Cupra Born modelleken veti be magát.
  • Az EV6 számos kiemelkedő fénye közül a nagyon hatékony autonómia és az ultragyors töltési technológia az elektromos mobilitás áldozatok nélkül

A Kia EV6 az Év Autója 2022. A forradalmian új elektromos crossover kapta a legtöbb preferenciát a 23 európai ország 61 tagjától az autóiparra szakosodott újságírókból álló zsűri tagjai közül.

A Kia EV6 a 2021-ben bemutatott hatvan autóipari innovációval együtt bekerült a szűkített listára. Novemberben a zsűri hét döntősre szűkítette ezt a listát, amelyek közül hat az elektromos járművek (EV) volt, demonstrálva az elektromos meghajtású autók növekvő fontosságát a fogyasztók és a társadalom számára. egyre jobban vonzódik ehhez a fajta diétához.

A Kia EV6 279 pontot szerzett, meghódítva az Év Autója 2022 legfelső fokát, lemaradva a Renault Mégane E-Tech (265 pont), a Hyundai IONIQ 5 (261 pont), a Peugeot 308 (191 pont), a Škoda Enyaq iV (185 pont) mögött. ) pont), a Ford Mustang Mach-E (150 pont) és a Cupra Born (144 pont).

Frank Janssen, az Év Autója zsűri elnöke így nyilatkozott: „Kellemes meglepetés, hogy a Kia EV6-ot odaítélték ezzel a díjjal. Mert itt volt az ideje, hogy a márkát és a csoportot is kitüntessék az autón végzett hihetetlen munkáért. a Kia egyre konkrétabb és kézzelfoghatóbb fejlődéséért is”.

Jason Jeong, a Kia Europe elnöke így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetés, hogy megnyertem az Év Autója 2022-t az EV6-tal, amely az első Kia, amely elnyerte ezt a rangos díjat. Az EV6 egy forradalmi projekt leánya, amely a kezdetektől fogva az elektromos mobilitás vonzóvá, praktikussá és elérhetővé tétele, a jelentős hatótávolság és az ultragyors töltési kapacitás ötvözésével, mindezt tágas és csúcstechnológiás belső térrel, valamint igazán kifizetődő vezetéssel. Az EV6 világos és kézzelfogható mutatója annak, hogy mi lesz látható elektromos kínálatunkban.”

Az E-GMP platform
Az EV6 a Kia első elektromos járműve, amely egy egyedülálló globális moduláris platformra (E-GMP) épül, amelyet kifejezetten a 100%-ban elektromos meghajtásra fejlesztettek ki. Ez a csúcstechnológiás architektúra biztosítja, hogy az EV6-nak ne kelljen kompromisszumot kötnie, mint az eredetileg belső égésű motor elhelyezésére tervezett platformokon készült elektromos járművek esetében. E döntések eredményeként az EV6 exkluzív E-GMP platformja a kategória élén álló belső teret, jelentős, 528 km-es hatótávot, valamint a 800 V-os rendszerrel rendelkező ultragyors töltési kapacitást kínálja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 10%-ról 80%-ra tölthető mindössze 18 perc alatt.

Az EV6 csúcstechnológiás pozicionálását a Kia új dizájnfilozófiájának, az „Oposites United”-nek a bevezetése is támogatta, amelyet a természetben és az emberiségben fellelhető ellentétek ihlettek. A tervezési filozófia középpontjában az új vizuális identitás áll, amely pozitív erőket és természetes energiát idéz elő, világos stilisztikai elemek és szobrászati ​​formák kontrasztos kombinációival.

Az Év Autója 2022 díj elnyerése a legújabb az EV6-nak a piacon való debütálása óta odaítélt nagyszámú világszínvonalú elismerés között. Ne feledje: Az év ír autója 2022; Milyen autó? „Az év autója”; „Az év crossovere” TopGear.com 2021; „Prémium” Német Év Autója 2022; „Az év legjobb autói” 2021/2022.

Az EV6 kulcsszerepet játszik a Kia azon terveiben, hogy a fenntartható mobilitáshoz kapcsolódó megoldások globális vezetőjévé váljon, és önmagát a 2026-ra megvilágosodó modellsorozat ősévé teszi.

 

Kia Európa
A Kia Europe a Kia Corporation európai értékesítési, marketing és szerviz részlege. Székhelye Frankfurtban, Németországban található, és 39 piacot fed le Európában és a Kaukázusban.

 

Mille Grazie KIA

Related posts